نیروی محرکه قوی در زندگی امروزی نقش پررنگی ایفا می‌کند، لذا برای استفاده از نیروی محرکه باید جوانب احتیاط را در نظر گرفت. بسیاری از سیستم‌های پیشرفته الکتریکی که دارای جریان قوی هستند، برای این که بتوانند انرژی خود را تخلیه کنند، باید به زمین متصل شوند. اتصال بدنه باعث هدایت جریان‌های سرگردان و پیشگیری از بروز حوادث مختلف نظیر برق گرفتگی می‌شود. سیستمی که بتواند این کار را به راحتی انجام دهد، سیستم ارت یا چاه ارت نامیده می‌شود. اگر می‌خواهید در مورد این سیستم بیشتر بدانید و با جزئیات آن آشنا شوید، مقاله تک ارت را تا انتها دنبال کنید.

چاه ارت چیست؟

چاه ارت به عنوان یک محافظ سیستم الکتریکی در جریان‌های قوی شناخته می‌شود که در هنگام نشت ناخواسته قادر است تا جریان الکتریکی را به خوبی کنترل نماید. این سیستم با عملکرد مناسبی که دارد باعث می‌شود تا جریان‌های سرگردان به خوبی کنترل شوند. امروزه از سیستم ارتینگ همراه با میله ارت را می‌توان در صنایع مختلف استفاده کرد.

 

از مهم‌ترین صنایعی که از سیستم ارتینگ در آن به شکل گسترده استفاده کرد می‌توان به صنایع نفت، پتروشیمی، ساختمان‌سازی و مخابرات اشاره کرد. همچنین در بسیاری از تابلوهای برق صنعتی و ساختمانی، دکل‌های مخابراتی، ماشین‌آلات مختلف و غیره استفاده از این سیستم بسیار ضروری به نظر می‌رسد.

شاید جالب باشد بدانید که سیستم‌های صوتی و تصویری برای این که بتوانند از آسیب‌های الکتریکی در امان باشند نیاز به چاره ارت دارند. این مجموعه سیستم قادر است تا به شکل کابل نوسانات برق را به خوبی کنترل نماید. آشنایی با نحوه عملکرد و اجرای چاه ارت به شما این امکان را می‌دهد که بتوانید به نتیجه دلخواه دست پیدا کنید.

هزینه چاه ارت

چاره ارت یکی از انواع چاه‌‌ها است که بسته به نیاز صنایع امروزی، در ساختمان‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. در سیستم چاه ارت به دلیل استفاده از شیوه‌های صحیح می‌توان تا حدود زیادی دستگاه‌های الکتریکی را جهت تخلیه بار اضافی به زمین متصل کرد. این امر باعث می‌شود تا بتوان از بروز مشکلات عدیده جلوگیری کرد.

در بحث چاه ارت و استفاده از سیستم ارتینگ مهارت بسیار مهم است. توانمندی یک مجموعه در حفر چاه می‌تواند صدمات احتمالی را تا حدود زیادی کاهش دهد. هزینه چاه ارت به عوامل مختلفی بستگی دارد که از مهم‌ترین آن می‌توان به عمق چاه اشاره کرد. رعایت کردن استانداردهای روز باعث می‌شود تا حدود زیادی هزینه حفر چاه ارت افزایش پیدا کند. استفاده از مواد و مصالح درجه یک نیز به عنوان یک عامل کلیدی دیگر در تعیین هزینه چاره ارت است.

برای افراد فعال در این زمینه مهم است که بتوانند از سیستم ارتینگ مناسب استفاده کنند. مصالحی که برای پر کردن چاه ارت استفاده می‌شود به نوع زمین و خاک حفر شده نیز بستگی دارد. در مجموع می‌توان گفت که برای استفاده از خدمات ارتینگ و مدیریت هزینه حفر چاه ارت، بهتر است انتخاب یک مجموعه متخصص در دستور کار قرار بگیرد.

شیوه اجرای چاره ارت چگونه است؟

در یک تعریف کلی می‌توان بیان کرد که چاه ارت یک چاله نسبتا عمیق است که درون آن یک سینی رسانای مسی قرار گرفته که این صفحه از طریق یک سیم مسی به تابلو تست باکس متصل خواهد شد. این امر باعث می‌شود تا در صورت وجود جریان‌های الکتریکی سرگردان، بتوان کنترل مناسبی را بر روی جریان‌های آسیب رسان اعمال کرد که این امر برای حفظ جان سلامت افراد مفید است. به صورت معمول درون این چاه‌ها را با بنتونیت پر می‌کنند که این نوع خاک برای پر کردن چاه ارت مناسب است.

استفاده از خاک بنتونیت در بحث چاه ارت می‌تواند مزایای زیادی را به دنبال داشته باشد که از مهم‌ترین آنها می‌توان به کاهش مقاومت زمین، جذب رطوبت به شکل مناسب، خاصیت تبادل یونی، جلوگیری از اکسید و خورده شدن صفحه و سیم مسی اشاره کرد. بهره‌گیری از این سیستم دارای مزایای زیادی است که شناخت آن در ادامه باعث می‌شود تا اگر در یک صنعت بخواهید از اتصالات بی‌مورد جلوگیری کنید، می‌توانید سیستم چاه ارت را پیاده سازی کنید.

خرید پودر جوش کدولد

مزایای استفاده از سیستم ارتینگ

سیستم ارتینگ دارای اهداف مختلفی است که می‌تواند مزایای زیادی را به دنبال داشته باشد. استفاده از سیستم ارتینگ در یک صنعت باعث افزایش بهره‌وری و جلوگیری از وجود مشکلات الکتریکی خواهد شد. از مهم‌ترین عوامل و مزایای استفاده از ارتینگ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پیشگیری از آسیب دیدن تجهیزات الکتریکی ناشی از اتصال‌های ناگهانی.
  • حفاظت از تجهیزات در برابر صاعقه و وجود میدان‌های مغناطیسی.
  • برقراری و افزایش ایمنی بیشتر در محیط‌های کارگاهی.
  • حذف نویزهای مختلف که این امر باعث بهبود عملکرد تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی خواهد شد.
  • هدایت کردن امواج مزاحم RF که از سیستم‌ها و گیرنده‌های مختلف ایجاد می‌شود.
  • حفظ جان و امنیت زندگی افراد در برابر نشت ناگهانی جریان الکتریکی.

هر یک از مزایای بیان شده می‌تواند برای سیستم ارتینگ بسیار مهم و کاربردی باشد. یک صنعت با شناخت وضعیت دستگاه‌های الکتریکی خود قادر است تا بهترین روش اجرای سیستم ارتینگ را پیاده سازی نماید. شیوه‌های اجرای این روش متعدد هستند که در ادامه به آن اشاره خواهیم داشت.

 🙂 قیمت انواع میله ارت کاپرباند 🙂 

انواع چاه ارت را بشناسید

چاه ارت با توجه به وظایفی که بر عهده دارند می‌توانند به شکل‌های گوناگون مورد استفاده قرار بگیرند که در این بخش قصد داریم تا به انواع چاه ارت اشاره داشته باشیم:

  • چاه ارت سبدی

در برخی از موارد به جای استفاده از یک صفحه مسی مناسب، سیم‌های مسی به شکل سبد به یکدیگر بافته شده و درون چاه قرار می‌گیرند. دلایل زیادی برای این کار وجود دارند که از مهم‌ترین آنها می‌توان به عدم استفاده از جوش و ارتباط بیشتر سیم مسی با خاک اشاره کرد. جوش مسی در صورتی که به صورت طولانی مدت درون خاک قرار بگیرد دچار آسیب شده و اگر از کیفیت بالایی برخوردار نباشد، به مرور زمان از الکترود صفحه جدا می‌شود که این امر می‌تواند باعث ایجاد مشکلات پیاپی در سیستم ارتینگ شود

  • چاه ارت حلقه‌ای

در این شیوه سیم مسی به شکل حلقه درون یک محور با فاصله کوتاه قرار می‌گیرد که می‌تواند کاربرد سیستم ارتینگ را بهبود ببخشد. یکی از مهم‌ترین دلایل استفاده از چاه ارت حلقه‌ای به دلیل عدم استفاده از جوش است که در این شیوه بدون نگرانی از جدا شدن اتصال از الکترود می‌توان از سیستم ارتینگ استفاده کرد. در مناطق مختلف که خاک و نوع زمین می‌تواند به مرور زمان باعث ایجاد پوسیدگی در سیستم شود، استفاده از چاه ارت حلقه‌ای پیشنهاد می‌شود.

 

 🙂 خرید کلمپ ارت 🙂 

شیوه‌های اجرای سیستم ارتینگ چگونه است؟

حال که با تعریف چاه ارت آشنا شدید و مزایای سیستم ارتینگ را شناختید، باید بدانید که این سیستم می‌تواند به شیوه‌های مختلف و متناسب با صنایع گوناگون ایجاد شود. در این بخش می‌خواهیم به توضیح شیوه‌های اجرای سیستم ارتینگ بپردازیم:

روش زمین سطحی

در بسیاری از موارد برای ایجاد سیستم ارتینگ نمی‌توان از حفر چاه‌های عمیق به دلیل نامساعد بودن شرایط استفاده کرد. در این زمان استفاده از روش زمین سطحی برای حفاظت از تجهیزات می‌تواند بسیار سودمند باشد. در این شیوه در سطح زمین و یا در عمق بسیار کم از زمین، حفره‌های ریزی ایجاد می‌شود. این روش می‌تواند برای صنایع مختلف دارای مزایای گوناگون باشد. اغلب مناطقی که از روش زمین سطحی برای چاه ارت استفاده می‌کنند دارای ویژگی‌های زیر هستند:

  • زمانی که فاصله بین دکل و سایت زیاد باشد استفاده از این شیوه مقرون به صرفه است.
  • سطح محوطه یکنواخت باشد و از پستی و بلندی کمی برخوردار باشد، استفاده از روش زمین سطحی توصیه می‌شود.
  • شهرهایی که ارتفاع کمتری به نسبت سطح دریا دارند، می‌توانند از این شیوه بهره‌مند شوند.

روش زمین عمقی

در این شیوه، همان‌طور که از نام آن پیداست با استفاده از حفر چاه ارت و اتصال آن به سیم ارت می‌توان سیستم ارتینگ را به راحتی پیاده سازی کرد. در ابتدا حفر چاه مناسب می‌تواند نیمی از کار را پیش ببرد. بهترین مکان برای این کار انتخاب کمترین ارتفاع نسبت به زمین است. دقت داشته باشید که مناطق مختلف زمین نظیر باغچه‌ها که از فضای سبز و رطوبت بالاتری برخوردار هستند، برای حفر چاه ارت بسیار ارجحیت دارند.

شیوه زمین عمقی یک شیوه معمول برای استفاده از سیستم ارتینگ است که توسط صنایع مختلف امروزی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این شیوه می‌تواند تا حدود زیادی نوسانات جریان برق را به خوبی کنترل نماید.

واحد اندازه گیری چاه ارت چیست؟

برای اندازه‌گیری دقیق این سیستم می‌توان از دو روش مقاومت چاه و اهم استفاده کرد که با توجه به موقعیت مکانی ایجاد چاه انتخاب روش مناسب توصیه می‌شود. به عنوان نمونه مقدار اهم برای چاه ارت منازل مسکونی، 5 است که این مورد برای اتاق سرور و مکان‌های حساس دیگر به زیر 2 اهم می‌رسد. انتخاب شیوه مناسب برای اندازه گیری چاه ارت با توجه به میزان حساسیت محیط و اتصالات انجام شده تعیین می‌شود.

 

خرید قالب جوش کدولد

استانداردهای سیستم ارتینگ و چاه ارت پس از یک بررسی کامل و تعیین دقیق محل توسط افراد متخصص قابل اندازه گیری است. عمق استاندارد برای حفر چاه به جهت استفاده از سیستم ارتینگ بستگی به نوع خاک و مقاومت آن دارد. در حالت کلی می‌توان بیان کرد که عمق چاه ارت بین 4 الی 8 متر و به قطر 80 سانتی‌متر حفر می‌شود. مکان‌هایی که دارای زمین‌های سنگلاخی و شنی هستند، باید برای استفاده از این سیستم، چاه‌های عمیق‌تری را ایجاد کنند.

مصالح مورد نیاز برای احداث چاه ارت

برای این که بتوان چاه ارت را به خوبی احداث و راه اندازی کرد، استفاده از برخی از موارد، ضروری به نظر می‌رسد. به عنوان نمونه استفاده میله برقگیر، بست مناسب و تسمه مسی توصیه می‌شود. از مهم‌ترین مصالح مورد نیاز در این زمینه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کابل
  • تسمه مسی
  • بست‌های اتصالات
  • یوبولیت
  • میله برقگیر
  • اتصال سیم به صفحه مسی

همچنین برای پر کردن چاه ارت عمقی بهتر است ابتدا 20 لیتر آب و نمک در کف چاه ریخته شود. این امر باعث می‌شود تا ارتفاع چاه حفر شده تا 20 سانتی‌متر با خاک پر شود. بهره‌گیری از بست‌های مناسب باعث می‌شود تا صفحه مسی به خوبی با لوله جوش داده شود. قرارگیری لوله به شکل مورب در مرکز چاه از اهمیت بالایی برخوردار است. لوله‌ها برای تامین میزان رطوبت ته چاه در نظر گرفته شده که مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

 🙂 انواع سیم و کابل ارت 🙂 

شیوه‌های تست چاه ارت استاندارد

چند شیوه کلیدی برای تست استاندارد بودن چاه ارت ایجاد شده وجود دارد که شاید بتوان گفت استفاده از تجربه متخصصان می‌تواند تا حدود زیادی راه‌گشا باشد. یکی از شیوه‌های تست چاه ارت استاندارد، بهره‌گیری از دستگاه ارت سنج است. در این شیوه با استفاده از سوندهایی که در زمین قرار دارد، سیم ارت به آمپرمتر متصل شده و مقدادر عدد تعیین شده می‌تواند مقاومت تقریبی را نمایش دهد.

در دیگر شیوه‌ها می‌توان گفت که استفاده از یک عدد ترانسفورماتور ایزوله، ولت متر و آمپرتر کاربردی است. در این شیوه مقدار جریان انتقال پیدا کرده مورد بررسی قرار گرفته و میزان مقاومت چاه ارت نمایش داده می‌شود.

در این مبحث اهمیت رطوبت چاه ارت، نمک و زغال باید مورد بررسی قرار بگیرد. رطوبت به دلیل داشتن املاح مختلف نظیر سدیم، باعث می‌شود تا میزان رسانای الکتریکی خاک به مرور زمان افزایش پیدا نماید. به همین علت در زمان احداث چاه ارت از لوله به صورت آبکش شده استفاده می‌شود تا بتوان چاه ارت را در مقابل خشک شدن به صورت کامل محافظت کرد.

در برخی موارد نیز خاک طبیعی از مقاومت زیادی برخوردار است، که در این حین استفاده از مواد کاهنده برای کم کردن مقاومت الکتریکی زمین استفاده می‌شود. در زمان‌های گذشته از نمک و زغال برای کاهش خاصیت کاهندگی بالا خاک استفاده می‌شده است اما در حال حاضر استفاده از این شیوه تا حدود زیادی منسوخ شده است.

شینه‌کشی ارت اتاق سرور چیست؟

به جرات می‌توان گفت که یکی از ملزومات کلیدی در زمان طراحی چاه ارت، شینه‌کشی ارت مخصوص است که برای اتاق سرور انجام می‌شود. شینه‌کشی مسی در پایین اتاق سرور انجام شده که به یک صفحه شطرنجی که در کف اتاق قرار گرفته است اشاره می‌شود. به شکل معمول اندازه هر یک از بخش‌های مختلف این صفحه 60 تا 90 سانتی‌متر است. شینه‌کشی عمدتا میان پایه‌های کف کاذب قرار گرفته تا ضمن ایجاد جلوه زیبا، باعث کاربردی‌تر شدن این سیستم شود.

در این بین استفاده از افراد باتجربه می‌تواند بسیار مهم باشد، چرا که چاه ارت به عنوان یک کار تخصصی و کاملا دشوار شناخته می‌شود. افراد با تجربه و متخصص می‌توانند تا حدود زیادی نحوه انجام کار را تسهیل نمایند.

جمع بندی

با توجه به این که استفاده از سیستم‌های الکتریکی در سال‌های اخیر در زندگی امروزی نقش بسزایی را ایفا می‌کنند و صنایع مختلف نیاز به استفاده از سیستم‌های برقی دارند، بهره‌گیری از سیستم ارتینگ می‌تواند مزایای زیادی داشته باشد. چاه ارت به عنوان یک چاه یا چاهک شناخته می‌شود که از عمق زیادی برخوردار بوده و می‌تواند برای صنایع امروزی مورد استفاده قرار بگیرد.

همچنین برای ساختمان‌های امروزی و نوساز، استفاده از سه رشته سیم می‌تواند تا حدود زیادی سیستم ارتینگ را ایجاد نماید. بهره‌گیری از چاه ارت باعث حفاظت از جان انسان شده و تخلیه جریان‌های نشتی را به دنبال خواهد داشت. وجود اصابت صاعقه بر اثر جریان‌های اتصال کوتاه ممکن است باعث ایجاد خطر مرگ در افراد شود، لذا استفاده از چاه ارت می‌تواند تا حدود زیادی از این امر جلوگیری نماید.

همچنین استفاده از سیستم چاه ارت باعث جلوگیری از نوسانات برقی شده و جریان‌های نشتی را تخلیه می‌نماید. یک نکته حائز اهمیت در این بخش این است که صنایع مختلف برای اجرای این شیوه متناسب با نیاز خود باید بتوانند از افراد باتجربه و متخصص استفاده کنند. بهره‌گیری از یک تیم متخصص باعث می‌شود تا بتوان احداث چاه ارت را به بهترین شکل انجام داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید